Forfatterbesøg

WORKSHOPS OG FORFATTERBESØG

 

Jeg afholder gerne workshops og foredrag og tilpasser dem netop den målgruppe jeg skal ud til.

Eksemplerne her nedenfor er derfor primært tænkt som inspiration. 

Workshop alfepigen Mirja

Store følelser i en lille krop

Workshop for 2.- 4. klasse eller familieworkshop for 6 - 12 år.

 

Med udgangspunkt i bøgerne om MIRJA arbejder vi med nogle af de store følelser som afsky, vrede, overraskelse og frygt. Hvordan ser følelserne ud? Og hvordan føles de?


Jeg læser højt fra MIRJA, vi gætter grimasser eller spiller bogbanko og modellerer små alfer med store følelser.


Workshoppen egner sig både til familieworkshop til biblioteker, hvor vi afslutter arrangementet med bogbanko, som inspiration til at finde andre gode bøger på biblioteket eller som skolefaglig workshop for 2.- 4. klasse, hvor vi har fokus på de psykologiske afspekter af kropssprog og tekstlæsning og udbygger workshoppen med at gætte en grimasse. 


Skovalfernes magiske verden

Workshop for 1.- 4.klasse eller familieworkshop for 6 -12 år.

 

Hvordan ser der ud i alfernes verden? Jeg læser højt fra bøgerne om MIRJA og vi går sammen på opdagelse i alfernes univers, mens vi selv bygger alfehuse, små legepladser eller måske et lille alfeværksted af diverse naturmaterialer.  


Workshoppen egner sig både til familieworkshop til biblioteker og til skoler, der vil arbejde i krydsfeltet mellem dansk- og designfaget med fokus på universbygning, læselyst og forfatterbesøg.

Skovalfer DIY workshop
Skriveworkshop om fart med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

Stedsspecifikke fortællinger og podwalks

En skriveworkshop for 4.-6. klasse 

 

Hvad sker der, når den fiktive verden møder den fysiske? Vi udforsker forskellen på at skrive tekster til papir og til en stedsspecifik fortælling og tager på små inspirerende ture i omgivelserne, hvor børnene får kropslige og konkrete oplevelser af centrale danskfaglige begreber som genre, plot, narrativt drive, universopbygning med mere.


Undervejs finder børnene på deres helt egne historier, så de efterfølgende kan invitere familie og venner på en litterær vandring og jeg fortæller om mit arbejde med at skrive Sirenesang - en podwalk i hjertet af Aarhus. 

 

Workshoppen egner sig til skolefaglig workshop på biblioteket eller på skolen eksemplevis som led i en emneuge, som dagsarrangement eller gennem huskunstnerordningen. Kontakt mig for at høre nærmere.

Storytelling med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

Storytelling

Et foredrag for 4.-5., 6.-7. eller 8.-9. klasse

 

Hvordan ser den professionelle forfatters værktøjskasse ud? Jeg giver et indblik i nogle af de elementer jeg arbejder med i mine skriveprojekter og fortæller om mine sproglige kæpheste. Jeg krydrer foredraget med nyttig viden om hjerneforskning,  kreative processer og små skriveøvelser.

Skriveworkshop med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

Om døden

Workshop for 1.-2. klasse

 

Med udgangspunkt i bogen D for Morfar taler jeg med børnene om døden og det at miste. Hvorfor har vi så mærkelige måder at tale om døden på og hvad betyder døden egentlig for livet? Jeg læser højt, snakker med børnene og sammen tager vi på en ferierejse til dødens rige og tegner vores egne postkort.

 

 

Workshop om døden for børn

Få tekst på tanden

En skriveworkshop for 4.-5. klasse eller 6.-7. klasse

 

Hvordan bliver man kreativ på kommando? Hvad skal der til for at opbygge en troværdig karakter eller et sammenhængende univers? Jeg sammensætter en skriveworkshop med sjove øvelser, og hvor det altid er skriveglæden der vil være i fokus.

 

Skriveworkshop om fart med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

Fuld fart på teksten

En skriveworkshop for 4.-5. klasse 

 

Hvordan får man fart på teksten? Vi dykker ned i den letlæste bog Audi 200 Turbo og finder ud af, hvad, der har skabt fart over feltet. Vi finder på vores egne lydord, udvælger hurtige ord og sætter turbo på de små historier, som vi selvfølgelig skriver selv. 

 

 

HVAD ANDRE HAR SAGT OM MIG:


"Jeg vil til enhver tid anbefale Gunvor Ganer Krejberg. Hun er yderst velforberedt og professionel. I mødet med børnene har hun overskud og en nærværende energi der smitter. Hun formidler både danskfaglig viden, kunstnerisk kreativitet og konkrete værktøjer, der bibringer viden og kompetencer til børnene."


Lis Vestergaard Mikkelsen, Børnekulturkonsulent, Svendborg Bibliotek. "Vi havde besøg af forfatter Gunvor Ganer Krejberg til 2 workshops for skoleklasser og en familieaften. Temaer var "Store følelser i en lille krop" ud fra bøgerne om Mirja. 

Gunvor får vores varmeste anbefaling. Hun er en dygtig formidler og tilpasser indholdet i sine workshops efter børnenes alder og udgangspunkt." 


Lene Mørk Damm, formidler, Aabenraa bibliotekerne. "Det var skønt at se, hvordan de kreative tanker blomstrede i hoveder af alle ungerne, da de så bordet fuld af mos, grene, bark, blomster, muslingeskaller, fjer osv. De endte alle med at få kreeret sådan nogle fine huse - og tænk at have en gruppe børn så optaget af byggeri, at de ikke engang havde tid til at holde pause! Når man kan samle en gruppe børn, der spænder i alder fra 4 til 12 år - og alle er lige optagede af samme aktivitet, så har man ramt rigtigt!"


Mette Harbo Mogensen, Børnekulturformidler, Favrskov Bibliotekerne."Stor ros til arrangementet "Sirenesang" med Gunvor Ganer Krejberg. Min klasse og jeg var så heldige at være med på en byvandring med Gunvors oplæsning af sin fortælling. Spændende og medlevende var ord 5. klasse satte på efterfølgende. "Man føler man er med i historien". "


Susan Snorgaard, lærer, Elsted Skole.

 
 
 
 

Skriv gerne til mig!


Fandt du noget du kunne bruge? Eller er det en helt anden type workshop du leder efter?

Kontakt mig gerne, så kan vi sammen aftale en form, en pris og et forløb